top of page

עוגיות טחינה

עודכן: 4 באפר׳ 2024


סוף השבוע מתקרב ומה אני אוהבת להכין לקראת השבת? עוגיות! אודה ואומר כי ברגע שאני מוצאת מתכון טוב אני שומרת אותו קרוב לליבי, הוא בדרך כלל כתוב על פיסת נייר שמתמלא בכתמים וככה בדיוק אני יודעת שהמתכון טוב. והמתכון לפניכם הוא מתכון ממש טוב... קיבלתי את המתכון לעוגיות טחינה האלה מגיסתי המופלאה ומאז כשאני רוצה שיהיה ריח טוב במטבח וטעם טוב בפה אני מכינה אותו. שנתחיל?


אז קודם כל מתכון (הוא מתאים ל60 עוגיות) 2/3 1 כוס טחינה גולמית 2/3 1 כוס סוכר 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח רגיל את כל אלו מערבבים בקערה גדולה. יוצרים כדורים קטנים (יותר קטן ממה שיצא לכם בפעם הראשונה) שמים במרווחים על נייר אפיה בתבנית רגילה ואופים ללא השחמה במשך 25 דקות על חום 180 מעלות. פשוט נכון?


ברגע שהעוגיות מתפוצצות כמו שרואים בתמונה זה הסימן שהם מוכנות. אתם רואים שהם לא שרופות או מושחמות? זה המצב המושלם. אחרי שמוציאים מחכים לצינון מלא וזורים עליהן אבקת סוכר. אל תתביישו בכמות!


ועכשיו לכו להכין כוס תה מתוק ויאללה לאכול :)


אוקי, הכנו אכלו והיה מעולה, אבל איפה מאחסנים את העוגיות? אני אוהבת לשים עוגיות בקופסאות פח. תמיד תמצאו קופסאות פח משגעות בג'ינג'ר, וגם כמובן בסוהו יש קופסאות לגו מגניבות ממש. הנה כתבה מעולה שמרכזת עוד אופציות שוות. אני גם לא מוותרת על צנצנות זכוכית. זה סגור טוב ורואים כמה נשאר... אפשר לקנות צנצנות בכל חנות של כלי בית ואת הטובות מצאתי בלא פחות מהרשת הזולה ומעולה מקס סטוק. סופ"ש נעים ובתאבון, עופרה

Comments


bottom of page